OVER ANNET?

Mijn naam is Annet Rijsmus - Oldenkamp. Ik ben geboren in Doetinchem. Later ben ik in verband met mijn studie gaan wonen in Arnhem. Inmiddels woon ik samen met mijn man en twee honden in Duiven (bij Arnhem). Toen ik jong was, wist ik al dat ik iets wilde doen waarbij ik bezig en actief zou zijn. Ik wilde graag met mensen in contact komen. Van werken van 9 tot 17 uur achter een bureau word ik niet gelukkig. Via een sportopleiding, detailhandel (en ook bij diverse sportorganisaties gewerkt te hebben) ben ik nu parttime werkzaam als hondentrainster. Ik fotografeerde al langere tijd met mijn telefoon en wilde meer met deze hobby doen, vooral om meer uit de foto's halen. Zo ging een jaar geleden mijn wens in vervulling. Ik ben me (met hulp van een ervaren fotografie vriendin Jolanda Aalbers photography) volledig gaan verdiepen in het fotograferen met een spiegelreflexcamera. Er ging een wereld voor me open en ik wist dat ik meer wilde dan alleen maar "leuke" plaatjes schieten.

Fotograferen is "fotograleren", dus experimenteren, dat klopt echt. Na een jaar flink experimenteren en leren is het tijd voor een nieuwe stap. Namelijk mijn hobby en mijn passie delen met je. Vanaf nu zijn mijn foto's te koop. Voor meer informatie kan je mij mailen. Bij het kopje "tarieven" staat meer verkoop informatie. In elke foto probeer ik mijn eigen identiteit vast te leggen al tijdens het maken van de foto's en tijdens de bewerking. Mijn bewerking is zo neutraal mogelijk en in mijn foto's wil ik zo veel mogelijk gevoel leggen zodat elke foto zijn eigen verhaal vertelt. Op deze manier ontstaat er dus een "AnnetOldenkamp -foto". Mijn specialiteiten liggen onder andere bij dierenfotografie en dieren reportages. Ik let er vooral op dat de spontane momenten bij mens en dier goed worden vastgelegd. Bij het terugkijken van deze foto's kan je die momenten weer echt "herbeleven".

Natuur- en stadsfotografie in de breedste zin van het woord valt ook onder mijn specialiteiten. In de abstracte fotografie ben ik me momenteel aan het ontwikkelen. Uiteraard kan je in mijn portfolio kijken voor voorbeelden en verkoop informatie. In mijn archief en op Instagram staan nog meer foto's. Fotoshoots ( loveshoot, baasje/dier, gezin, zwangerschap, bruiloft, vriendinnenshoot, vrijgezellenfeest) vallen ook onder de mogelijkheden. Deze doe ik meestal buiten op een locatie naar keuze. Voor informatie over tarieven en prijzen verwijs ik naar "Tarieven". Website fotografie: in opdracht kan ik ook foto's voor uw website verzorgen. Uiteraard geheel naar uw wens.

Exposities:

Zodra er bekend is waar er een expositie is, wordt dat op de website bekend gemaakt.

WELKE APPARATUUR GEBRUIK IK:

Het maakt niet veel uit met welk merk je fotografeert, want het principe blijft hetzelfde. De beeldkwaliteit is uiteraard belangrijk maar het onderwerp en de emotionele impact van een beeld dat wat echt telt. Uiteraard heb ik wel een voorkeur voor een merk . Na eerst Canon te hebben gebruikt, ben ik overgegaan op een Nikon D7200 om eens te kijken wat deze camera allemaal kan. Inmiddels ben ik overgestapt op de Nikon D7500 die net weer meer opties heeft en mij ook meer biedt.

Lenzen

Nikkor 105mm F2.8
Tamron 18-200mm F3.5
Tamron 100-400mm F4.5-F6.5
Nikkor 50mm F1.8

Diversen

Filters ND 8 stops

Camera

Nikon D7500

WORKSHOPS

De vraag of ik workshops geef, krijg ik steeds vaker. Ik heb een aantal workshops in voorbereiding. Zodra deze gereed zijn, laat ik dit uiteraard direct via de website weten. Heeft u vragen hierover mail dan naar info@annetoldenkampphotography.nl